ANKARA / KEÇİÖREN - Şehit Kubilay İlkokulu

Mrt

12  MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ DOLAYISIYLA ANKARA İL GENELİ  RESİM YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLAN 2/A SINIFI ÖĞRENCİSİ ŞENGÜL NİSA KAPLAN'I TEBRİK EDİYOR VE OKULUMUZA BU GURURU YAŞATTIĞI İÇİN ÖĞRETMENİMİZ TUĞBA ODABAŞ'A ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

BM tarafından resmi olarak 1977'de kabul edilen "Dünya Kadınlar Günü", cinsiyet eşitliği, kadınların siyasi ve sosyal yerinin geliştirilmesinin yanı sıra konu hakkında farkındalık oluşturulması amacıyla her yıl 8 Mart'ta kutlanıyor.

Mrt

7 MART SAAT 10.10'DA  OKULUMUZDA DEPREM TATBİKATI YAPTIK.

Mrt

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu ''DEPREM ve BİZ'' yarışmasında Keçiören birincisi ve Ankara geneli ikincisi olan 2/A sınıfı öğrencilerinden Elif Esma ÇETİN'i  ve değerli öğretmenimiz Tuğba ODABAŞ'ı  tebrik ediyor ve başarılarından dolayı gurur duyuyoruz.

OKULUMUZ SIFIR ATIK PROJE ÜRÜNLERİ SERGİMİZ

Şbt

Okul Müdürümüz Yusuf Şanlısoy , 2.dönemin verimli geçmesi temennisinde bulundu.Tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diledi.

Şbt

Kurul toplantısı çok verimli geçti.

SINIFLARIMIZIN  KARNE GÜNÜ

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Kas

ŞEHİT KUBİLAY İLKOKULU VE ŞEHİT MURAT KARA ORTAOKULU OLARAK ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZİ BÜYÜK COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRDİK.

BU YIL 100. YIL DÖNÜMÜ OLAN CUMHURİYETİMİZİ

OKULUMUZDA YAPTIĞIMIZ BİRBİRİNDEN GÜZEL RONTLAR, ŞİİRLER VE ŞARKILARLA COŞKULU BİR BİÇİMDE KUTLADIK. RESİM YARIŞMASINDA KEÇİÖREN İLÇE 1. OLAN ŞENGÜL NİSA KAPLAN VE ANKARA 2. OLAN ZEYNEP ESLEM ELMAS ADLI ÖĞRENCİLERİMİZE ÖDÜLLERİ VERİLDİ.

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE VE ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

BU VESİLEYLE BAŞTA BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI OLMAK ÜZERE EBEDİYETE İNTİKAL EDEN TÜM ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ, ŞANLI ECDADIMIZI RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ.

Ekm

Öğrencilerimize analitik düşünme becerileri kazandırmak, onların olay ve durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlamak, yaratıcı düşünmesine yardımcı olmak ve problem çözme yeteneğini artırmak adına Codeweek 2023 etkinliklerine 100.yılda 100 kod başlığı altında Biomimikri ve Melody Of Steam e twining projesi kapsamında Şehit Kubilay İlkokulu 2 - A sınıfı olarak bizde katıldık.

Ekm

Okulumuzda bilimin ve sanatın büyülü bir buluşmasına tanık olmaya hazır mısınız? Büyük bir heyecanla duyuruyoruz ki, "Biomimicry" ve "Melody of STEAM" adlı eTwinning projeleri artık başlıyor!

Biomimicry Projesi, doğadan ilham alarak teknolojik ve tasarımsal çözümler geliştirmeyi amaçlayan bir macera sunuyor. Öğrencilerimiz, doğadaki canlı organizmaların özelliklerini inceleyerek, bu özellikleri modern teknoloji ve tasarım alanlarında nasıl kullanabileceklerini keşfedecekler. Proje, doğal dünyanın sırlarını çözmek isteyen genç araştırmacılar için bir fırsat sunuyor.

Melody of STEAM Projesi ise bilimi ve sanatı birleştirerek öğrencilere yaratıcı bir platform sunuyor. Öğrencilerimiz, müzik, resim, dans ve daha birçok sanatsal alanı STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) disiplinleriyle bir araya getirerek benzersiz projeler üretecekler. Bu proje, öğrencilerimizin yaratıcılıklarını serbest bırakmalarına ve bilimin sihirli dünyasını keşfetmelerine olanak tanıyor.

Bu projeler, öğrencilerimize öğrenme deneyimlerini genişletme, yeni arkadaşlar edinme ve dünya genelindeki diğer öğrencilerle işbirliği yapma fırsatı sunacak. Aynı zamanda, öğretmenlerimiz de uluslararası düzeyde eğitim deneyimlerini paylaşacaklar.

Biz, "Biomimicry" ve "Melody of STEAM" projelerinin okulumuz için büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz ve bu projelerin öğrencilerimize ilham vereceğine ve onların bilimin ve sanatın büyülü dünyalarını keşfetmelerine yardımcı olacağına inanıyoruz.

Projelerimizin gelişmelerini ve etkinliklerini okul sitemizden takip edebilirsiniz.

Okulumuz 2-A Sınıfı öğretmeni Tuğba ODABAŞ bu yıl okulumuzda iki tane eTwinning Projesi gerçekleştirecektir.

Ekm

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI.

Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayışla iki farklı ve önemli unsuru bir arada taşıyan milli bayramımızdır."

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.